Ριχάρδος ο Γ’

10,30

Συγγραφέας: William Shakespeare
Εκδόσεις: Κάπα
Ημ. Έκδοσης: 16/05/2024
Σελίδες: 124
Τιμή: €10,30

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

Κωδικός προϊόντος: 9789606283222 Κατηγορίες: , ,

Περιγραφή

Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο των Ρόδων μεταξύ των οίκων Γιορκ και Λάνκαστερ έχει ξεκινήσει στην Αγγλία μια περίοδος ειρήνης. Όμως ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά, ο Ριχάρδος, καταστρώνει σχέδια εξόντωσης των φυσικών διαδόχων και των αντιπάλων του για να κατακτήσει τον θρόνο της Αγγλίας. Έτσι, παρακολουθούμε την άνοδο στην εξουσία ενός διεφθαρμένου ανθρώπου και τη σύντομη βασιλεία του, την οποία διακόπτει ο βίαιος θάνατος.

«Ο Ριχάρδος δεν είναι απλώς ένας μακιαβελικός δολοπλόκος, ένας τυποποιημένος “κακός” (villain) του αναγεννησιακού θεάτρου, ή μια εκδοχή του Vice, του προσωποποιημένου Κακού των μεσαιωνικών ηθικολογιών(moralities). Eίναι χαρισματικός, ευφυής και γοητευτικός, και αναμφίβολα ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες του Σαίξπηρ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ξένια Γεωργοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ.

Στην παρούσα έκδοση, προς χάριν της επίτευξης των στόχων της απόδοσης-διασκευής από τον Ανδρέα Φλουράκη, παρατηρούνται μετατοπίσεις ή και προσθαφαιρέσεις σε σύγκριση με το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, χωρίς, φυσικά, να επηρεάζεται η ουσία του κειμένου.

Άλλες Πληροφορίες

ISBN: 9789606283222
Απόδοση – Διασκευή: Ανδρέας Φλουράκης
Επίμετρο: Ξένια Γεωργοπούλου

Διαστάσεις: 21 Χ 17
Εξώφυλλο: Μαλακό

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ριχάρδος ο Γ’”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

  • Προσθήκη στο καλάθι