Επιτεύγματα και στρατηγικά λάθη της εξωτερικής πολιτικής της Μεταπολίτευσης

10,50

Προβλήματα και λύσεις. Παθογένειες και προκλήσεις

Συγγραφέας: Παναγιώτης Ιωακειμίδης
Εκδόσεις: Θεμέλιο
Ημ. Έκδοσης: 16/12/2020
Σελίδες: 136
Τιμή: €10,50

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

Κωδικός προϊόντος: 9789603104216 Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Περιγραφή

Ο συγγραφέας επιχειρεί, στο σύντομο αυτό βιβλίο, να καταγράψει με συστηματικό τρόπο τα επιτεύγματα και κυρίως τα λάθη στρατηγικού χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της Μεταπολίτευσης (1974-2020). Τα λάθη δηλαδή εκείνα που είχαν διαχρονικές επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική, στον προσανατολισμό και τη θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό, περιφερειακό και διεθνές σύστημα. Αλλά και κάποια άλλα λάθη ή θεωρούμενα ως «λάθη».
Ειδικότερα επισημαίνονται δέκα κύρια επιτεύγματα, όπως η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), καθώς και πέντε κεντρικά στρατηγικά λάθη, όπως η αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974 και η εγκατάλειψη των ρυθμίσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ελσίνκι για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, κ.ά. Η καταγραφή που επιχειρείται δεν προχωράει σε ιδιαίτερα λεπτομερή, τεχνική ανάλυση των προβλημάτων αυτών καθ’ εαυτών προκειμένου να είναι κατανοητή από τον μέσο αναγνώστη.
Στη μελέτη αναλύονται επίσης εν συντομία ορισμένες άλλες πτυχές της εξωτερικής πολιτικής, όπως η διαδικασία εκσυγχρονισμού, εξευρωπαϊσμού της, η Ευρωπαϊκή πολιτική της Ελλάδας, οι μελλοντικές προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής αλλά και ο ρόλος της κοινής γνώμης στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής. Έτσι ο αναγνώστης μπορεί να έχει μια συνολική εικόνα για την εξωτερική πολιτική κατά τη Μεταπολίτευση, τα επιτεύγματά της, που σαφώς υπερτερούν, αλλά και τα λάθη της.

Άλλες Πληροφορίες

ISBN: 9789603104216
Διαστάσεις: 14 Χ 20.6
Εξώφυλλο: Μαλακό

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Επιτεύγματα και στρατηγικά λάθη της εξωτερικής πολιτικής της Μεταπολίτευσης”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *